Linsēkļu eļļa – 200ml

Laipni lūdzam!

Linsēkļu eļļa – 200ml

Pati vērtīgākā no augu eļļām ir linsēklu eļļa.

Linsēklu eļļa ir auksti spiesta  eļļa, ko spiež koka presē  bez saskares ar metālu. Dabīgs produkts, pirmā spieduma.

 

8.50 

per kg

Linsēklu eļļa sastāv galvenokārt no nepiesātināto taukskābju (linolēnskābes – 36 – 50%, linolskābes – 23 – 24%, oleīnskābes – 10 – 18%) triglicerīdiem. Eļļā konstatēti arī monoglicerīdi, steroli  un to esteŗi, ogļūdeņraži.

Pēc nepiesātināto taukskābju daudzuma linsēklu eļļa 2,4 reizes pārspēj labākās olīveļļas un 1,5 reizes – saulespuķu sēklu eļļu.

 

Linsēklu eļļa ir unikāls taukskābju avots, jo lini satur neaizvietojamās taukskābes (neaizvietojamas tādēļ, ka organisms pats tās nespēj sintezēt) : linolskābi un linolēnskābi jeb omegas 3 un omegas 6 taukskābes, kuras organisms pats savām vajadzībām no citām taukskābēm izveidot nevar. Līdz ar to ķīmiskā sastāva ziņā šī eļļa pilnībā atšķiras no citiem augu taukiem, jo parasti augu izcelsmes produktos ir tikai viena no šīm taukskābēm – visbiežāk omega 6, bet trūkst omega 3. Dažkārt tās visas kopā sauc par F vitamīnu jeb EFA. Zinātnieki uzskata, ka tieši linu eļļa ir vislabākais F vitamīna dabiskais avots. F vitamīns kā neaizvietojamo taukskābju komplekss ir enerģijas avots, linolskābe un linolēnskābe ir svarīgs nervu šūnu būvelements un, pats galvenais, tās nepieciešamas unikālu organisma bioloģisko regulatoru – prostaglandīnu veidošanai. Arī tie tāpat kā viss mūsu dzīvē var būt “labi” un “slikti”. “Labie” pazemina asinsspiedienu, izšķīdina asinsvados trombus, samazina iekaisumus un sāpes locītavās, veicina rētu sadzīšanu, paaugstina organisma imunitāti cīņā ar vīrusiem un vēža šūnām.

“Slikto” prostaglandīnu darbība ir gluži pretēja. Un abus šos regulatorus mūsu ķermenis ražo no vienas izejvielas – linolēnskābes, turklāt to abu līdzsvars ir mūsu bioloģiskā dzīve.

Linu eļļas lietošana pārtikā veicina “labo” prostaglandīnu sintēzi, tātad arī ilgāku un veselīgāku mūzu.

Linsēklu eļļu lieto

 

  1. Linsēklu eļļu var izmantot par diētisku linolēnskābes avotu. Linolēnskābe ietilpst šūnu membrānās un ietekmē to izturību, elastību un caurlaidību. Ieteicams lietot vispārējai veselībai un profilaksei. Veicina smadzeņu darbību.
  2. Linolēnskābe pozitīvi ietekmē seruma holesterīna līmeni, eritrocītu agregāciju un gludo muskuļu darbu .
  3. Paaugstina organisma enerģiju.Veicina izturību un uzlabo muskuļu darbību.
  4. Stiprina nagus.
  5. Uzlabo matu struktūru, padarot matus dabiski spīdīgus un kuplus. Palīdz pret perēkļveida matu izkrišanu (jālieto linsēklu eļļa katru dienu veselu gadu, pamazām sāk ataugt mati).
  6. Palīdz pie depresijas, šizofrēnijas, noslieces uz narkotikā un alkoholu. Linsēklu eļļa ir vienīgā diētiskā eļļa, kuru izmanto AIDS slimnieku ārstēšanā.
  7. Var izmantot kā caureju veicinošu līdzekli.
  8. Ir antisklerotiska darbība.
  9. Veicina holesterīna izvadīšanu no organisma.
  10. Iekšķīgi lieto kā līdzekli arteosklerozes un sirds asinsvadu slimību profilaksei.
  11. Lielisks līdzeklis prêt saaukstēšanos un klepu, to pievienojot tējai. Šāda tēja mazina kairinājumu un sāpes, veicina atkrēpošanos.
  12. Izmanto kā pretcērmju līdzekli.
  13. Palīdz novērst nepatīkamus pirms-menstruāciju simptomus.
  14. Izmanto kā brūču dziedējošu līdzekli. Lineļļa dziedē apdegumu un apsaldējumu vietas, tulznas.
  15. Ārēji lieto kā sāpes mazinošu līdzekli neiralģijas un miozīta gadījumā (ieberzēšanai).
  16. Ārēji izmanto par mīkstinošu, pretiekaisuma un audu reģenerāciju sekmējošu līdzekli , apdeguma, ekzēmas un psoriāzes ārstēšanai. Palīdz dziedināt sasitumus un sastiepumus.

 

Lins sievietes skaistumam

Senās pasaules skaistule Kleopatra linsēklas plaši izmantoja sava skaistuma gūšanai. Lins savienojumā ar citām vielām labvēlīgi ietekmē ādu. Lineļļu sajauktu ar citrona sulu izmanto kosmētikā sejas ādas attīrīšanai. Uzlabo matu struktūru, padarot matus dabiski spīdīgus un kuplus. Uzlabo sausus un nespodrus matus. Stiprina nagus.

Bezmaksas piegāde pasūtījumiem virs 50 EUR
Dāvanu kartes